БАРОНОВКА.

Больше
29 авг 2017 16:22 #462 от Zubatka
Zubatka ответил в теме БАРОНОВКА.
КЛАССИКА ЖАНРА.



Похолодало. Значит, по идее, щучка должна брать. Не сплю с 2 ночи. Еле терплю до 4:30, сейчас светает поздно. Прихожу затемно, и сразу же на поплавчанку, на опарика, вижу странную поклёвку. Вспоминаю дядю Витю с 4 черепахами, чертыхаюсь и вынимаю... рака. Как говорил мой дядя Женя - значит, рыбалке хана. Можно сматываться. Ну, раз пришла, нужно посидеть. Тем более, что начали пескари задалбывать. Я хоть и ловлю на живца всего ничего - зимой начала, но уже поняла, что самый лучший живец - это пескарь, бубырь, бычок, явдошка, называй как хочешь, но живёт дольше всех. А самый вкусный - тюлька. Как только поймала тюльку случайно за пузо, сразу на поплавчанку прицепила. Взяло на лету, но окунь размером с плотву. Это плохо, если клюёт сама мелюзга. Да ещё и холодно, и ветер противный, удочки выворачивает. Уже хотела сматываться, но тут на мостик напротив меня забрался дядя Витя, а по ступенечкам на том берегу дядя Лёня спускается. Значит, что-то знают? Тут же в подтверждение моим догадкам на середине вскидается коропчук. Сейчас нагуляет аппетит и начнёт кормиться. Так и уговаривала себя до 13-00. Но ничего кроме кучи плотвы не высидела. Хотя, плохой опыт - тоже опыт. Зато потренировалась живца забрасывать. И ещё поняла, что пескарь - рыба сильная. Ох, как он топит поплавок, как он топит!...

Вложения:
Спасибо сказали: Дід Юхим, Анатолич, Pelmen, lotsman

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
04 сен 2017 02:49 #463 от Zubatka
Zubatka ответил в теме БАРОНОВКА.
Оказывается, мой ребёнок никогда не видел рака! Дожили... Я пару раз ловила случайно этих гадов, но дитё в этот период всегда была на каникулах, поэтому в этот раз ей предстояла настоящая радость. Рак жил у нас в кастрюле несколько дней. Что он в этот период пережил, страшно вспоминать - чуть ли ни бантики на его голове не завязывались. Когда отпускали (отнесли назад), дочка хотела ниточку на его ноге привязать, пометить, в надежде поймать ещё раз. Охранник еле отговорил. При этом она его постоянно "крабиком" называла. В общем рак отмучился, уплыл восвояси. А мы весь клёв пропустили. 1 сентября, когда я толпилась с остальными родителями в холле школы с мокрыми зонтиками, на Бароновке происходили чудеса. Охранник говорит, что у него никогда такого не было: сразу 7 карасей. Да такие, что катушку разматывали - круглые, крупные, один в один. И что-то большое брало на середине, протянул метров 10 и сошло. Ловит он на мастырку, по старинке - на соску. У меня на такое терпения не хватает, в водоёме много мелюзги. Нам с дочкой повезло меньше. У Карины клевали сплошные горчаки да мелкий, очень мелкий краснопер. Еле выловили пескаря, чтоб живцевую зарядить. Пару раз за пузо попадалась супермелкая тюлька. Ставила на удочку живца, да всё без толку. При этом окунь периодически гонял под мостиком, прямо у меня под ногами. Но на живца не брал! И щука тоже не взяла, хоть мы её и прождали до 13-00. Карп вообще даже не гулял, не то чтобы брать. Напротив скучала парочка рыбачков, на соседнем мостике папа с сыном поймали три мелких карасика. Всё. Даже не знаю, когда я успела надёргать два десятка плотвы, но факт остаётся фактом: поклёвки происходили не в том месте, где забрасывался прикорм, а слегка правее. Не знаю почему. Просто со стороны пляжа. Там даже перепада глубин нет. Может кустик какой лежал, но плотвичка крутилась именно там. Правда, брала вяло и только на крашенную перловку, но мне хоть не совсем скучно было, и то хорошо. Вывод остаётся прежним: чем лучше погода, тем хуже клёв. И наоборот.







Вложения:
Спасибо сказали: Дід Юхим

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
04 сен 2017 03:01 #464 от Zubatka
Zubatka ответил в теме БАРОНОВКА.
ВНИМАНИЕ!
Вылов рыбы на данном водоёме запрещён, поскольку зарыбление производилось сельсоветом в рекреационных целях.
НО:
Если вы придёте с ребёнком, научите его правилам спортивной ловли и любви к природе, расскажете, что такое маленькая рыбка и почему её нужно отпускать, покажете, куда нужно выбрасывать мусор и как полагается вести себя на рыбалке - ваш визит только приветствуется. . Поскольку Бароновское озеро носит статус "Зоны отдыха", а зарыбление производилось именно для потомков, чтоб в будущем они увидели рыбу не только в супермаркетах, то забирать можно только жилую рыбу в пределах нормы. Ну и одного карпика мужского пола в день, если уж так повезёт.
Водоём находится по адресу: п.Горбанёвка, ул. Джерельная, 1а.
На пляже имеется охрана и "тревожная кнопка" для борьбы с нарушителями спокойствия.
Приятного вам отдыха!
Спасибо сказали: Дід Юхим, дядько Ганс, Сергей, Андрей

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
04 сен 2017 09:46 #465 от Дід Юхим
Дід Юхим ответил в теме БАРОНОВКА.
Я так понял, что рыбу ловить можно в пределах нормы (не более 3 кг), а карпика, амура выпускать
Спасибо сказали: Zubatka

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
04 сен 2017 17:17 #466 от дядько Ганс
дядько Ганс ответил в теме БАРОНОВКА.
А кто запретил ловить рыбу на Барохе? Ставок уже в аренде?

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
04 сен 2017 17:46 #467 от Андрей
Андрей ответил в теме БАРОНОВКА.
никто не запретит, даже если в аренде))) В конституции сказано, что ты, я и тд граждане Украины и имеем право пользоваться всеми ресурсами страны, в том числе ловить рыбу не запрещёнными методами в рамках действующего законодательства.
Зарыбление сельсоветом или зажравшимися окупантами ставков не есть причиной не использовать своё законное право ( в рамках закона т.е. 3 кг и удочкой/спинингом)
Часто встречал быковатых сторожей или арендаторов которые считают ставок своим личным, но всё проясняется когда их просветить законом Украины + если не помогло то полиция в помощь)))
ЗЫ В Украине по статистике из всех ставков которые "типа в аренде" полный пакет документов, а также имеющиеся в наличие на самом объекта с мокрой печатью есть только у 2-3 % и то они используются для проведения соревнований, зарыбляются и чистятся.
У нас большинство ставков - это лужа где только по рассказам арендаторов есть рыба на 10-20-30 кг и не больше. Ну представтье ситуацию, Вы сняли квартиру и хвастаетесь нею перед малолетними девками, какой там диван мягкий и , что вода горячая есть, но прийдёт опытная БАБА за 30+ и спросит документы на квартиру и на каком праве ты так ею распоряжаешься....В общем попытался в 2х словах объяснить
Спасибо сказали: Дід Юхим, sapansander, Сергей

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
04 сен 2017 20:38 #468 от Дуsik
Дуsik ответил в теме БАРОНОВКА.
УВАГА! ОРЕНДАР НЕ МАЄ ПРАВА ЗАБОРОНЯТИ ЛЮБИТЕЛЬСЬКЕ РИБАЛЬСТВО НА ВОДОЙМІ

У зв’язку з численними зверненнями любителів-рибалок з питань де і як дозволено ловити рибу в Україні, через те, що в останні роки спостерігаються деякі непорозуміння з цього приводу між рибалками-любителям та орендарями окремих водойм, роз’яснюємо, що з питань використання водойм в Україні діє Koнституція України ст. 47 Водного кодексу України та постанова Кабінету Міністрів України № 1042/93.



У відповідності до цих законодавчих актів водні ресурси є об’єктами права власності українського народу, а права власника здійснюють органи державної влади та місцевого самоврядування в межах, визначених Конституцією та законами України.Зокрема ст. 47 Водного кодексу України визначає, що загальне водокористування здійснюється громадянами України для задоволення їх потреб безкоштовно, без закріплення водних об’єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів. У статті перелічені деякі основні потреби громадян, до яких входять купання, плавання на човнах, водопій тварин, любительське і спортивне рибальство.

Пункт 5 постанови визначає, що до любительського і спортивного рибальства належать способи ловлі риби без застосування обладнання для промислового вилову риби (сітки, неводи, ятері та ін.), а також обладнання, що заборонене для використання при ловлі риби в Україні як таке, що наносить шкоду популяції риби, екології водних об’єктів, завдає поранень (електроприлади для ловлі, прилади, що створюють ударні навантаження, та хімічні сполуки, що призводять до тимчасової недієздатності риби та негативно впливають на інші види водних організмів). До дозволених належать вудочки, донні вудочки, закиди та вудочки для лову плавом, спінінги та ін.

Разом з тим, постановою з метою більш ефективного використання водойм в Україні для збільшення запасів риби дозволяється оренда окремих водойм за рішеннями районних органів державної влади. При цьому встановлено, що оренда здійснюється тільки в межах законодавства України та виключно для розведення, відгодівлі і послідуючого вилову та реалізації тільки окремих видів риб, які виробляють рибозаводи в Україні. Для штучних водойм такими видами риб в Україні встановлені короп, товстолоб та білий амур. При цьому постановою визначається порядок і правила господарювання орендарями, зокрема щодо питань документальної звітності та відповідальності в разі нанесення шкоди.

Постановою не допускається будь-яка діяльність по будівництву на берегах різних причалів, будинків, складів, знищення очеретів у заплавах, додаткове підвищення чи пониження рівня води, встановлення сіток і т. ін.

Для здійснення контролю за використанням водойм за призначенням орендарі зобов’язуються вести відповідну документацію і фінансову звітність (кількість і види закупленого молодняка, кількість і терміни використання придбаних комбікормів, графіки годівлі риби, в т. ч. і в спеціальних тимчасових садках для молоді, книги обліку і графіки перевірок стану води, насичення води киснем, затверджений план вилову риби для реалізації). При цьому особливо наголошується, що орендар не має права вилову аборигенних видів риб у водоймі, а така риба підлягає після сортування виловленого обов’язковому поверненню до водойми, про що складається акт за участю представників державного органу влади, органу місцевого самоврядування. Нагадуємо, що до аборигенних видів риб належать всі види, що розмножуються у водоймі природним шляхом (карась, плотва, окунь, щука, плоскирка і ін.).

Орендар не має права забороняти любительське рибальство на водоймі. Категорично заборонено встановлювати та стягувати плату з рибалок-любителів, оскільки такі дії кваліфікуються чинним законодавством як здирництво і переслідуються законом в рамках Карного кодексу України

При цьому орендар має право попередити і контролювати, щоб виловлені види риб, які розводяться, були повернуті до водойми. При цьому до уваги може братися лише та риба, що відповідає середньоваговим показникам конкретного виду, що перебуває на відгодівлі. В якості прикладу: якщо виловлений короп має аналогічну вагу з усіма іншими, його слід вважати таким, що перебуває на відгодівлі, але якщо його вага різниться з тими, що відгодовуються, на кілограм чи дуже суттєво, то такий короп вважається перебуваючим у водоймі до моменту оренди і не може бути предметом спору стосовно власності орендаря.

Якщо в період рибалки виникають суперечки, то вони вирішуються у відповідності до законодавства, при тому виклики до водойми працівників чергової частини міліції покладаються на орендаря, а рибалка призупиняється тільки після складання протоколу про порушення вимог чинного законодавства однією із сторін, якщо таке здійснено риболовом-любителем. У разі необхідності суперечки вирішуються на загальних підставах у суді.

Автор: Головне управління Державного комітету України по водному господарству
Спасибо сказали: Дід Юхим, Александр, Карась, Игорь, дядько Ганс, Андрей, lotsman

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
05 сен 2017 16:59 #469 от poplavok
poplavok ответил в теме БАРОНОВКА.
Данная статья гуляет в инете с 2015 года как минимум *swoon2*
board.lutsk.ua/topic/179558-pro-dozvil-ribaliti-na-orendovanih-stavkah/
тоже решил скопировать немного инфо -

На жаль - це фейк. Адмінам сайтів радив би хоч трішки поважати себе і своїх читачів перевіряючи інформацію яку росповсюджуєте на своїх ресурсах, слава богу сьогодні гуглити вміє і пенсіонер і мала дитина (але, схоже, не всі блогери).
Поясню:
- такої постанови Кабінету Міністрів України № 1042/93
!!! НЕ ІСНУЄ !!!
(Колись в 1993 році така була але вона стосувалась "Положення про управління з питань торгівлі обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій" і з 1996 року скасована)
zakon2.rada.gov.ua/laws...
- відповідно всі перелічені вище в "сенсаційній фейк-статті" пункти про права любителів рибальства і обмеження прав орендарів водойм просто висмоктані з пальця якогось жартівника, на чию фантазію повелись іно лохі.
- стаття № 47 Водного Кодексу України дійсно існує і є на сьогодні чинною, але! попри зазначене в ній право на загальне водокористування і безоплатне любительське і спортивне рибальство там є типове за стилем українських "сука-законотворців" доповнення:
"З метою охорони... бла-бла-бла... та з інших передбачених законодавством підстав районні і міські ради... бла-бла-бла... встановлюють місця, де забороняється... бла-бла-бла... , а також за певних підстав визначають інші умови, що обмежують загальне водокористування на водних об'єктах, розташованих на їх території."
zakon1.rada.gov.ua/laws...
- таким чином права любителів рибальства, які регламентуються постановою Кабінету Міністрів "Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства" не мають жодного відношення до водойм які місцеві Ради за невелику "подяку" подарували брату-куму-свату голови сільради, про що зазначено в пункті 1 Загального Положення цього закону:
"Згідно з цим Порядком у рибогосподарських водоймах України (за винятком водойм...бла-бла-бла... а також водойм або їх ділянок, на яких лов водних живих ресурсів заборонено) дозволяється здійснення любительського і спортивного рибальства".
zakon2.rada.gov.ua/laws...
- Права орендарів водойм сьогодні регулюється Законом України «Про аквакультуру» де в статті 14 чітко сказано: "Рибогосподарський водний об’єкт для цілей аквакультури надається в користування на умовах оренди юридичній чи фізичній особі відповідно до Водного кодексу України."
zakon2.rada.gov.ua/laws...
Спасибо сказали: Дід Юхим, Карась

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Время создания страницы: 0.227 секунд