БАРОНОВКА.

Больше
04 сен 2017 20:38 #468 от Дуsik
Дуsik ответил в теме БАРОНОВКА.
УВАГА! ОРЕНДАР НЕ МАЄ ПРАВА ЗАБОРОНЯТИ ЛЮБИТЕЛЬСЬКЕ РИБАЛЬСТВО НА ВОДОЙМІ

У зв’язку з численними зверненнями любителів-рибалок з питань де і як дозволено ловити рибу в Україні, через те, що в останні роки спостерігаються деякі непорозуміння з цього приводу між рибалками-любителям та орендарями окремих водойм, роз’яснюємо, що з питань використання водойм в Україні діє Koнституція України ст. 47 Водного кодексу України та постанова Кабінету Міністрів України № 1042/93.



У відповідності до цих законодавчих актів водні ресурси є об’єктами права власності українського народу, а права власника здійснюють органи державної влади та місцевого самоврядування в межах, визначених Конституцією та законами України.Зокрема ст. 47 Водного кодексу України визначає, що загальне водокористування здійснюється громадянами України для задоволення їх потреб безкоштовно, без закріплення водних об’єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів. У статті перелічені деякі основні потреби громадян, до яких входять купання, плавання на човнах, водопій тварин, любительське і спортивне рибальство.

Пункт 5 постанови визначає, що до любительського і спортивного рибальства належать способи ловлі риби без застосування обладнання для промислового вилову риби (сітки, неводи, ятері та ін.), а також обладнання, що заборонене для використання при ловлі риби в Україні як таке, що наносить шкоду популяції риби, екології водних об’єктів, завдає поранень (електроприлади для ловлі, прилади, що створюють ударні навантаження, та хімічні сполуки, що призводять до тимчасової недієздатності риби та негативно впливають на інші види водних організмів). До дозволених належать вудочки, донні вудочки, закиди та вудочки для лову плавом, спінінги та ін.

Разом з тим, постановою з метою більш ефективного використання водойм в Україні для збільшення запасів риби дозволяється оренда окремих водойм за рішеннями районних органів державної влади. При цьому встановлено, що оренда здійснюється тільки в межах законодавства України та виключно для розведення, відгодівлі і послідуючого вилову та реалізації тільки окремих видів риб, які виробляють рибозаводи в Україні. Для штучних водойм такими видами риб в Україні встановлені короп, товстолоб та білий амур. При цьому постановою визначається порядок і правила господарювання орендарями, зокрема щодо питань документальної звітності та відповідальності в разі нанесення шкоди.

Постановою не допускається будь-яка діяльність по будівництву на берегах різних причалів, будинків, складів, знищення очеретів у заплавах, додаткове підвищення чи пониження рівня води, встановлення сіток і т. ін.

Для здійснення контролю за використанням водойм за призначенням орендарі зобов’язуються вести відповідну документацію і фінансову звітність (кількість і види закупленого молодняка, кількість і терміни використання придбаних комбікормів, графіки годівлі риби, в т. ч. і в спеціальних тимчасових садках для молоді, книги обліку і графіки перевірок стану води, насичення води киснем, затверджений план вилову риби для реалізації). При цьому особливо наголошується, що орендар не має права вилову аборигенних видів риб у водоймі, а така риба підлягає після сортування виловленого обов’язковому поверненню до водойми, про що складається акт за участю представників державного органу влади, органу місцевого самоврядування. Нагадуємо, що до аборигенних видів риб належать всі види, що розмножуються у водоймі природним шляхом (карась, плотва, окунь, щука, плоскирка і ін.).

Орендар не має права забороняти любительське рибальство на водоймі. Категорично заборонено встановлювати та стягувати плату з рибалок-любителів, оскільки такі дії кваліфікуються чинним законодавством як здирництво і переслідуються законом в рамках Карного кодексу України

При цьому орендар має право попередити і контролювати, щоб виловлені види риб, які розводяться, були повернуті до водойми. При цьому до уваги може братися лише та риба, що відповідає середньоваговим показникам конкретного виду, що перебуває на відгодівлі. В якості прикладу: якщо виловлений короп має аналогічну вагу з усіма іншими, його слід вважати таким, що перебуває на відгодівлі, але якщо його вага різниться з тими, що відгодовуються, на кілограм чи дуже суттєво, то такий короп вважається перебуваючим у водоймі до моменту оренди і не може бути предметом спору стосовно власності орендаря.

Якщо в період рибалки виникають суперечки, то вони вирішуються у відповідності до законодавства, при тому виклики до водойми працівників чергової частини міліції покладаються на орендаря, а рибалка призупиняється тільки після складання протоколу про порушення вимог чинного законодавства однією із сторін, якщо таке здійснено риболовом-любителем. У разі необхідності суперечки вирішуються на загальних підставах у суді.

Автор: Головне управління Державного комітету України по водному господарству
Спасибо сказали: Дід Юхим, Александр, Карась, Игорь, дядько Ганс, Андрей, lotsman

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
05 сен 2017 16:59 #469 от poplavok
poplavok ответил в теме БАРОНОВКА.
Данная статья гуляет в инете с 2015 года как минимум *swoon2*
board.lutsk.ua/topic/179558-pro-dozvil-ribaliti-na-orendovanih-stavkah/
тоже решил скопировать немного инфо -

На жаль - це фейк. Адмінам сайтів радив би хоч трішки поважати себе і своїх читачів перевіряючи інформацію яку росповсюджуєте на своїх ресурсах, слава богу сьогодні гуглити вміє і пенсіонер і мала дитина (але, схоже, не всі блогери).
Поясню:
- такої постанови Кабінету Міністрів України № 1042/93
!!! НЕ ІСНУЄ !!!
(Колись в 1993 році така була але вона стосувалась "Положення про управління з питань торгівлі обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій" і з 1996 року скасована)
zakon2.rada.gov.ua/laws...
- відповідно всі перелічені вище в "сенсаційній фейк-статті" пункти про права любителів рибальства і обмеження прав орендарів водойм просто висмоктані з пальця якогось жартівника, на чию фантазію повелись іно лохі.
- стаття № 47 Водного Кодексу України дійсно існує і є на сьогодні чинною, але! попри зазначене в ній право на загальне водокористування і безоплатне любительське і спортивне рибальство там є типове за стилем українських "сука-законотворців" доповнення:
"З метою охорони... бла-бла-бла... та з інших передбачених законодавством підстав районні і міські ради... бла-бла-бла... встановлюють місця, де забороняється... бла-бла-бла... , а також за певних підстав визначають інші умови, що обмежують загальне водокористування на водних об'єктах, розташованих на їх території."
zakon1.rada.gov.ua/laws...
- таким чином права любителів рибальства, які регламентуються постановою Кабінету Міністрів "Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства" не мають жодного відношення до водойм які місцеві Ради за невелику "подяку" подарували брату-куму-свату голови сільради, про що зазначено в пункті 1 Загального Положення цього закону:
"Згідно з цим Порядком у рибогосподарських водоймах України (за винятком водойм...бла-бла-бла... а також водойм або їх ділянок, на яких лов водних живих ресурсів заборонено) дозволяється здійснення любительського і спортивного рибальства".
zakon2.rada.gov.ua/laws...
- Права орендарів водойм сьогодні регулюється Законом України «Про аквакультуру» де в статті 14 чітко сказано: "Рибогосподарський водний об’єкт для цілей аквакультури надається в користування на умовах оренди юридичній чи фізичній особі відповідно до Водного кодексу України."
zakon2.rada.gov.ua/laws...
Спасибо сказали: Дід Юхим, Карась

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
05 сен 2017 18:13 #470 от Юрий
Юрий ответил в теме БАРОНОВКА.
А че это за хрень "бла-бла-бла"?

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
05 сен 2017 18:32 #471 от Андрей
Андрей ответил в теме БАРОНОВКА.
Ну по факту как и раньше документов в полном объёме и согласно ЗУ нет у 99% арендаторов, так, что до момента вызова полиции и составления админ материала НИКТО не может запретить вам ловить рыбу (законными способами) В случаии (желательно) приезда полиции или алко-нарко-корупционера участкового просто в протоколе указать "предвзятое отношение и вымогание взятки" пусть потом оправдывается если участковый быковатый
ЗЫ по практике и по личному опыту всё тормозится после ознакомления с зарание распечатаным ЗУ , а как же пузатые оборотни "сцука после переатестации" реагируют на камеру и вызов ОГ и следователя....

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
05 сен 2017 19:28 - 05 сен 2017 19:30 #472 от дядько Ганс
дядько Ганс ответил в теме БАРОНОВКА.
По Закону я имею право ловить на одно удилище с одним крючком БЕСПЛАТНО на любом водоёме,будь он в аренде или нет. Кроме тех мест,где рыбалка запрещена Законом круглогодично.
Так что никто не запретит мне ловить рыбу на Барохе,на один спиннинг,фидер или поплавочку.
Правда на Закон многие давно положили :-? Но как правило это до серьёзной встречи с опытным юристом.После таких встреч многих попускает *grin*
Последнее редактирование: 05 сен 2017 19:30 пользователем дядько Ганс.
Спасибо сказали: Сергей

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
08 сен 2017 10:02 #473 от Zubatka
Zubatka ответил в теме БАРОНОВКА.

Дід Юхим пишет: Я так понял, что рыбу ловить можно в пределах нормы (не более 3 кг), а карпика, амура выпускать

Я знала, что моё пояснение вызовет бурю эмоций. И рада, что хоть один человек оказался понятливым, толерантным и адекватным. :cheer:
А вот из-за таких яростных знатоков своих прав без обязанностей и разгораются войны. *dash*
Если написать попроще: ставковое хозяйство у нас напрочь убито "грамотными" арендаторами. Бесхозные ставки пусты из-за злостных браконьеров. Этот водоём мы пытаемся защитить в рекреационных целях.
Больше участия в пустых дискуссиях и войнах я не принимаю. :S
Ругайтесь без меня. :whistle:

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
08 сен 2017 15:19 #474 от дядько Ганс
дядько Ганс ответил в теме БАРОНОВКА.
Зубатка без дискуссий и войн?...
Без коментариев! *rofl2*
П.с Классно вышло.Сознательно спровоцировать обсуждение, а потом ,, я в домике, а вы-содомиты!"
Аплодисменты :sick:
Спасибо сказали: Zubatka, poplavok, Андрей

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
09 окт 2017 00:57 - 09 окт 2017 01:07 #475 от Zubatka
Zubatka ответил в теме БАРОНОВКА.
ТЕПЕРЬ МЕНЯ ЗОВУТ "ПЕРЕЛЯК".



Помните, как у Шолохова: "Плесневеет в сонной одури жизнь"? Так вот и на Бароновке было тихо, мирно, пока не появилась я...
Со стороны это выглядело так: на моём любимом мостике попками ко мне тихонечко сидят два кума: Дед Юхим и Ярик; на том берегу скучает дядя Витя, на мостике №2 полоскает силикон незнакомый спиннингист. Над всей этой идиллией висит неподвижная, жиденькая облачная пелена; поверхность же озера, соответственно, кристально-ровная. Ну, просто рай для рыбалки, если бы ещё и клевало. Но не клюёт, зараза! Дед Юхим с кумом успели выхватить минут сорок после рассвета, когда ещё не выглянуло из-за пелены солнышко. На живца они поймали 4 окуня, 2 из которых было отпущено, и одну плотвичку. Я же поймала шиш, потому что дочь моя одевалась непозволительно долго, поэтому мы и опоздали. В том числе и со "святым местом", которое, как вы знаете, "пусто не бывает". Поэтому я, едва спустившись с пригорка, и проорала первое же, что пришло мне на ум: "Вот оккупанты-сепаратисты, уже подсидели!" Дед Юхим вздрогнул, Ярик подпрыгнул, и даже дядя Витя на том берегу оторвал глаза от поплавка. Все были мне рады, я это чувствовала каждым пупырышком своей кожи (на дворе было прохладно). Потом началась беганина. Я бегала между мостиком и пляжиком, по пути выпрашивая живца у "оккупантов"; дядя Витя бегал со своим пауком с берега на берег в поисках живца пожирней (Юхиму попадались только тюльки); потом я бегала на верхний ставок, потому что на нижнем было совсем глухо; потом со второго мостика исчез незнакомый спиннингист, а следом появился смутно знакомый бородатый дядька с двумя детьми, и понеслось...
Ещё с утра я заметила подозрительную баклажку метрах в 20 правее мостика. Она не двигалась. Потом дядя Витя указал на такую же баклажку на том берегу, и сказал, что "она дёргалась, когда я пробегал мимо". Сети? Не может быть! А как же охрана? Звоним Игорю, - "новоявленному барону". Тот отсылает нас к Жене, - "зарыбителю". Номера телефона Жени у меня нет. Охранника тоже не вижу. Пока детвора пытается подцепить спиннингом баклажку, я вызваниваю охранника. Тот прибегает, смотрит, уходит звонить Жене. И тут в бой идут старики. Дядя Витя отбирает у детворы спиннинг, делает точный заброс и одним движением выволакивает баклажку на мостик. К баклажке привязаны... кусок лески и кирпича. Что это было, мы так и не поняли. Одна из версий: кто-то сидит в кустах и снимает всю эту кутерьму на видео, злорадно хихикая. Я отправляю дочку к охраннику, чтоб та дала отбой. Охранник прибегает и заявляет, что и "Женя в командировке". То есть никому нет дела до вверенной нам рыбы. Хотя раньше я только и слышала: "Если что, звоните"... Ага, звоните. Как говорится: "Будем рады видеть ваши пропущенные"... Но вздох облегчения я всё же услышала от всех участников суматохи. Значит, это не сеть. Значит, наглого хама на Барохе мы не засветили. Значит, спать можно спокойно. Хоть и не клюнуло в тот день ничего, хоть и не спасли мы ни одной рыбки, но по пути домой надрали хмеля, насобирали молочных орешков и спасли от смерти маленького ужика. Обратите внимание: с риском для жизни. Потому что там дорога идёт с горки на горку, и некоторые ненормальные водители берут её нахрапом, разгоняясь ещё вверху. Мы же ловили ужика как раз в ямке, на маленьком, узеньком мостике, где даже обочины нет...
Ах, да, чуть не забыла: грибы навозники к этой истории не имеют никакого отношения. Просто красиво росли там же, на мостике. А я люблю красоту в любом её проявлении, даже от такого гриба.














Последнее редактирование: 09 окт 2017 01:07 пользователем Zubatka.
Спасибо сказали: Дід Юхим, Valentina, Pelmen

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Время создания страницы: 0.310 секунд