Інерційна котушка для поплавцевої вудки
- Едуард
- Автор темы
- Живу я здесь
- Спасибо получено: 1108
Досвід ловлі безінерційними котушками в мене є: і спінінгом, і болонкою. Але давно хочеться спробувати й інерційну. Але й уявлення не маю яка вона в дії, тому хочу почути відгуки, якісь конкретні переваги (мають же бути) від тих у кого є досвід користування нею.
Традиційно, серед переваг безінерційна котушка називають дальність закидання й зменшення вірогідності заплутування жилки.
А які плюси інерційної котушки? Ну, крім більш низької ціни. Я припускаю, що жилка не така "пом'ята", тобто не кільцями сходить з котушки. Також при ловлі в проводку, за умови якісною інерційної котушки з легким ходом, поплавцю легше стягувати жилку.
І особливо мене цікавить: наскільки далі летить неважка оснастка при використанні безінерціної котушки. От, наприклад, своєю болонкою із безінерціною котушкою оснастку в 2 гр. я кидаю десь на 15 м. Що було б, якби стояла інерціна, і на які її характеристики треба звертати увагу?
Дякую за відповіді.
Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.
- Едуард
- Автор темы
- Живу я здесь
- Анатолич
- Moderator
- Спасибо получено: 5669
- Едуард
- Автор темы
- Живу я здесь
- Анатолич
- Moderator
- Едуард
- Автор темы
- Живу я здесь
Ну, це ще залежить від якості котушки. Адже саме такою снастю, про яку ви написали, ловлять в проводку, і там котушка грає важливу роль.Анатолич пишет: По большому счету, инерционная катушка на поплавочной удочке (не матчевой) это всего лишь приспособление для хранения какого-то определенного запаса лески. А там - как кому удобно.
- Анатолич
- Moderator
Поэтому, если мы рассматриваем простейшую поплавочную удочку, то даже инерционная катушка там не нужна. На мотовильце запас лески и оснастка. Зацепил за современный коннектор леску с оснасткой и лови себе рыбку.
- Едуард
- Автор темы
- Живу я здесь
Анатолич пишет: Эдик, при чем тут "якість"? Мы рассматриваем вопрос о предназначении инерционной катушки на поплавочной удочке? Так? Или я что-то не так понял? А если мы имеем в виду матчевую удочку, то там применяется безинерционная катушка, со своими качествами.
Так, інерційна котушка + поплавчанка. Але ж інерційні котушки бувають дуже різні. Від якості залежить чи вдасться зробити якісну проводку чи ні. Бо є такі, що дійсно крім зберігання жилки на більше не здатні. Для ловлі в проводку використовуют інерційну котушку з легким ходом (так щоб поплавець під дією течії сам розматував жилку) і різні вудлища, в тому числі і матчеві, і фідерні.
А якщо ловити матчевою вудочкою по класиці, тобто в стоячій воді, то дійсно крім безінерційної нічого іншого не використовують.
Ні я не про мах. А про можливіть зробити дальне закидання й проводку з інерційною котушкою.Анатолич пишет: Поэтому, если мы рассматриваем простейшую поплавочную удочку, то даже инерционная катушка там не нужна. На мотовильце запас лески и оснастка. Зацепил за современный коннектор леску с оснасткой и лови себе рыбку.