Нерестовый период 2013 г.

Больше
23 март 2013 12:08 - 23 март 2013 12:10 #1 от Дід Юхим
Дід Юхим создал тему: Нерестовый период 2013 г.
ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

( Держрибагентство)

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА В ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

( ПОЛТАВАРИБООХОРОНА)


НАКАЗ



« 12 » березня 2013р.                              м. Кременчук                      № 17

 
Про встановлення весняно – літньої заборони
на лов риби, інших водних біоресурсів
у рибогосподарських водних об’єктах,
підконтрольних Полтаварибоохорона у 2013 році

З метою охорони природного відтворення водних біоресурсів під час нересту у рибогосподарських водних об’єктах підконтрольних Полтаварибоохорона, керуючись ст. 19, 20 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», постановою Кабінету Міністрів України від 28 вересня 1996 року № 1192 «Про затвердження Тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства», п.п. 8.1.,8.2., 8.3. «Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України», затверджених наказом Держкомрибгоспу від 18.03.1999 р. № 33, зареєстрованим в Мін’юсті 25 травня 1999р.  за № 326/3619 та п.п. 3.14., 4.4., 4.14.3., 5.3 «Правил любительського і спортивного рибальства», затверджених наказом Держкомрибгоспу від 15.02.1999 р. № 19, зареєстрованим в Мін’юсті  28 квітня 1999 р. за № 269/3562,

НАКАЗУЮ:

1. Заборонити промислове та любительське рибальство, а також добування інших водних біоресурсів на водних об`єктах Полтавської області у такі строки:

- Дніпродзержинському водосховищі в межах підконтрольної території - з 1 квітня по 9 червня 2013 року;

- в усіх інших рибогосподарських водних об`єктах в межах підконтрольної території - з 1 квітня по 20 травня 2013 року.

2. Заборонити під час нересту проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію та піщано – ракушкової суміші, а також заборонити пересування будь – яких плавучих засобів (за винятком установлених судових ходів, транзитного проходу, виконання робіт по встановленню бакенів і у випадках надзвичайної потреби ( шторм, туман, аварія і т.п. ), а також суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів).

3. Старшим рибоохороних дільниць (Пілюшенко С.В., Удовиченко А.О., Грищенко О.В., Єльченко М.Г., Чепурний В.І.):

- проінформувати обласну держадміністрацію та оповістити через ЗМІ населення та зацікавлені підприємства, установи, організації про встановлені терміни весняно – літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів.

4. Начальнику відділу охорони водних біоресурсів Пінчук А.М.:

- розробити спільні заходи по охороні рибних запасів і водних біоресурсів з відповідними держуправліннями екоресурсів, управліннями МВС і та іншими зацікавленими службами.

5. Затвердити перелік нерестовищ по Дніпродзержинському водосховищі і малих річках, на яких спортивний і любительський лов риби в період нересту заборонений (додається).

6. Дозволити спортивний і любительський лов риби в період нересту на Дніпродзержинському водосховищі і малих річках однією поплавковою вудкою з одним гачком, спінінгом з блешнею тільки з берега в межах населених пунктів, за винятком місць масового нересту риби, згідно Переліку нерестовищ по Дніпродзержинському водосховищі і малих річках, на яких спортивний і любительський лов риби в період нересту заборонений.

7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 Начальник управління Полтаварибоохорона                                   Л.В. Грива

 

Затверджено

Наказ управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Полтавській області

№ 17    від  12.03.2013р.

 
Перелік нерестовищ


по Дніпродзержинському водосховищі і малих річках,
на яких спортивний і любительський лов риби
в період нересту заборонений

Власівський залив ( лівий берег) – від початку садівничого товариства “Будівник”, включаючи Самусіївські плавні до затоки Кагамлик. Від корінного берегу до форватора ( 600 га ).

Білецьківські плавні (правий берег) – від піонертабору “Чайка” вниз по течії до бувшого рибгоспу “Верхньодніпровець”. Від корінного берегу до о. “Зелений”, “Динька”, “Попівка” – ( 1400 га).

Внутрішні затоки о.Шаломай.
Івківські плавні ( лівий берег) – від входу в річище Контарево до виходу з річища в р.Псьол – ( 300га ).

Від гирла річки Псьол на південну закінченність о.Вовчок вверх до мосту – ( 100 га ).
Кам`яно – Потоцькі плавні (правий берег) – від човнової станції КВСЗ – 1 до риббригади № 2 рибгоспу “Вітеко” (на теперішній час база відпочинку «Маяк») – ( 400 га ).

Від вантажного річкового порту Комсомольськ ( лівий берег) до Тахтаївського кар`єру, включаючи Саловські, Келебердянські, Григоро – Бригадировські, Солошинські плавні – від корінного берегу до форватора - ( 3500 га ).

Чикалівські, Успенські плавні (правий берег) – від Чикалівського кар`єру до Дереївського кар`єру. Від корінного берегу до форватора – ( 4000 га ).
Гирло р.Ворскла (лівий берег) – від рибгоспу “Ворсклябнське” до мосту біля с. Лучки – (1700 га ).

Ворсклянська пойма – плавні від с.Вільховатка до турбази “Жемчужина” (с.Радянське) вглиб водоймища до форватора, включаючи острова Вишняки, Орлянський – ( 6000 га ).

 
Примітка: в малих річках нерестовищами є всі  в межень поймені водойми річок Псьол, Ворскла в межах Полтавської області, р. Сула на підконтрольній території Полтаварибоохорона.

 
 Начальник управління Полтаварибоохорона                              Л.В. Грива
Последнее редактирование: 23 март 2013 12:10 пользователем Дід Юхим.
Спасибо сказали: Zubatka, settler, Андрей

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
23 март 2013 13:25 - 23 март 2013 13:26 #2 от settler
settler ответил в теме Нерестовый период 2013 г.
Коллеги, кто как считает,если рыбачить от южного моста в Полтаве в сторону харьковского, где по Ворскле заканчивается черта города? Там еще где-то зимовальная яма заканчивается? Кто,что думает? ;)
Последнее редактирование: 23 март 2013 13:26 пользователем settler.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
23 март 2013 15:14 #3 от Дід Юхим
Дід Юхим ответил в теме Нерестовый период 2013 г.

settler пишет: Коллеги, кто как считает,если рыбачить от южного моста в Полтаве в сторону харьковского, где по Ворскле заканчивается черта города? Там еще где-то зимовальная яма заканчивается? Кто,что думает? ;)


Вопрос сложный. По идее границы населенных пунктов должны обозначаться специальными знаками или столбиками, но в натуре я такого не видел или может не обращал внимания. Зимовальная яма есть в районе впадения Коломака в Ворсклу. Там запрет на лов рыбы действует в "осенне-зимний период". Как определить когда он заканчивается? Тоже вопрос. Если чисто календарно, то с 1 марта в том районе уже можно рыбачить, если по среднесуточной температуре, то разрешение на лов рыбы на таких участках наверное должен идти отдельным наказом рыбинспекции

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
23 март 2013 15:57 #4 от settler
settler ответил в теме Нерестовый период 2013 г.
Яма зимовальная, по каким-то документам тянется от устья Коломака до какой-то станции... Какой? Спасательной или какой? Документ не могу найти...

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
23 март 2013 17:12 - 23 март 2013 17:14 #5 от Дід Юхим
Дід Юхим ответил в теме Нерестовый период 2013 г.
УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА

У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ


НАКАЗ


„10” жовтня 2012р. м. Кременчук № 11


Про заборону лову риби на

зимувальних ямах в зоні діяльності

Полтаварибоохорона


З метою охорони зимуючої риби, керуючись п.8.3. п.8 та п.9.13.9. п.9 Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об`єктах України, п.4 п.4.14.3 Правил любительського і спортивного рибальства,-

НАКАЗУЮ:


1. Затвердити перелік зимувальних ям, місця зимівлі риби на осінньо – зимовий період 2012 – 2013рр. в межах підконтрольної території (додається), та заборонити лов риби на зимувальних ямах з 1 листопада 2012 року до закінчення зимового періоду.

2. Інспекторам рибоохорони через засоби масової інформації оповістити населення та зацікавлені організації, а також місцеві адміністрації про заборону лову риби на зимувальних ямах.

3. Інспекторському складу організувати в зимовий період роботу по виявленню нових місць зимівлі риби, при встановленні таких місць інформувати іхтіологічну службу.

4. Іхтіологічній службі постійно здійснювати контроль за ходом зимівлі риби на підконтрольній території. Інформацію про хід зимівлі риби надавати щомісячно до Держрибагентства України.

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.


Начальник управління Л.В. Грива



Затверджено

Наказ Управління охорони, використання і

відтворення водних біоресурсів та регулювання

рибальства у Полтавській області

„10” жовтня 2012р. №11


Перелік зимувальних ям, місць зимівлі риби на осінньо-зимовий період 2012-2013рр.

На Дніпродзержинському водосховищі:

- район залізничного мосту Кременчук - Крюків між старими та новими мостами, площа 6 га.;

- акваторія між о. Шаламай і о. Стрелечий, площа 2 га.;

- гирло р. Псьол, площа 4 га.;

- р. Псьол на акваторії між залізничним та автомобільним мостами, площа 1,5 га.;

- акваторія в районі дельти р. Орель від початку Орільської дамби до каналу Дніпро-Донбас, 1 км. вглиб водосховища, площа 375 га.;

- р. Ворскла – акваторія в межах м. Полтави, від автодорожнього мосту автошляху Київ – Харків на залізничній станції “Полтава – Півднева ” до Полтавської обласної станції, площа 3 га.;

- район о. Вишняки від 29 – го буя по старому руслу р. Дніпро на схід ходу на с Орлик, заворот на південь вздовж урочища “Крамарево” до форватору між буями №21 і №23.

Начальник управління Л.В. Грива
Последнее редактирование: 23 март 2013 17:14 пользователем Дід Юхим.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
24 март 2013 07:56 - 24 март 2013 07:58 #6 от Дід Юхим
Дід Юхим ответил в теме Нерестовый период 2013 г.

Дід Юхим пишет: 6. Дозволити спортивний і любительський лов риби в період нересту на Дніпродзержинському водосховищі і малих річках однією поплавковою вудкою з одним гачком, спінінгом з блешнею тільки з берега в межах населених пунктів, за винятком місць масового нересту риби, згідно Переліку нерестовищ по Дніпродзержинському водосховищі і малих річках, на яких спортивний і любительський лов риби в період нересту заборонений.
 
Примітка: в малих річках нерестовищами є всі  в межень поймені водойми річок Псьол, Ворскла в межах Полтавської області, р. Сула на підконтрольній території Полтаварибоохорона.

 
 Начальник управління Полтаварибоохорона                              Л.В. Грива


Разъяснение

Согласно этому Наказу рыбачить на р. Ворскла, Псел и Сула в нерестовый период ВООБЩЕ нельзя!!! Так как эти реки по Водному кодексу Украины относятся к средним рекам, а про них в Наказе ничего не сказано. Можно ловить на водохранилище и на "Тарапуньках"))) Наказ переписывается из года в год и ничего не меняется...
В этому году, в связи с поздней зимой вообще надо было перенести сроки его действия на дней 10-15 позже. Ведь начало нереста у рыб зависит от температурного режима. Ну куда смотрит наука? (ихтиослужба)

Идем дальше. Ловить можно 1 удочкой или 1 спиннингом с блесной. А как же фидер? А как же простая закидушка? Что делать этим людям? Будут штрафовать? Момент в Наказе упущен

"Примітка: в малих річках нерестовищами є всі  в межень поймені водойми річок Псьол, Ворскла в межах Полтавської області, р. Сула на підконтрольній території Полтаварибоохорона." Кто-то вообще что-то понял из написанного???

Ме́жень — період (не менше 10 днів) внутрішньорічного циклу, протягом якого в річці спостерігаються найменші рівні й витрати води. Річки живляться в цей час переважно ґрунтовими водами.

По́йма — часть речной долины, затопляемая в половодье или во время паводков.
Последнее редактирование: 24 март 2013 07:58 пользователем Дід Юхим.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
24 март 2013 08:23 #7 от settler
settler ответил в теме Нерестовый период 2013 г.

- р. Ворскла – акваторія в межах м. Полтави, від автодорожнього мосту автошляху Київ – Харків на залізничній станції “Полтава – Півднева ” до Полтавської обласної станції, площа 3 га.;


Что за обласная станция? Лодочная, спасательная или железнодорожная:)?

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Больше
24 март 2013 08:25 - 24 март 2013 08:26 #8 от Андрей
Андрей ответил в теме Нерестовый период 2013 г.
Да... что-то наше законодательство "намудрЫло"! Ну я так думаю, что если написано 1 удочкой, донкой или спиннингом с блесной, то рыбачить в ЧЕРТЕ ГОРОДА (как писалось ранее) можно... Я так делать буду, если Весна наконец-то настанет! :)
А по-поводу фидера - так это все равно, что обычная донка, так что никаких проблем возникать не должно! :) если конечно там не 10 крючков ;)
Последнее редактирование: 24 март 2013 08:26 пользователем Андрей.

Пожалуйста Войти или Регистрация, чтобы присоединиться к беседе.

Время создания страницы: 0.119 секунд